• Atenció al Pacient
    +34 93 409 15 15
  • Dill - Div
    9.00am - 20.00pm

Unitat d'Acne

A IDERMA som especialistes en el tractament avançat de l'acne juvenil, l'acne adult i l'acne rosàcia, així com de les seves cicatrius.

L'acne és possiblement la malaltia que més freqüentment ens trobem a la consulta. A més de causar una afectació estètica important, amb les implicacions que això comporta a nivell d'autoestima, aquesta patologia pot provocar seqüeles permanents. Per això, l'acne ha de ser tractat des del primer moment.

A IDERMA no només som especialistes en el tractament de l'acne juvenil, sinó també de l'acne adult i la rosàcia. Així mateix, comptem amb les solucions més avançades per al tractament de les cicatrius de l'acne.

 

Acne juvenil

Aproximadament un 80% dels joves, entre els 12 i els 24 anys, patirà en algun moment acne en un grau més lleu, moderat o greu.

La bona notícia és que es tracta d'una malaltia que, tractada adequadament, s’aconsegueix curar en més del 90% dels casos. I fins i tot en el percentatge de pacients amb un acne resistent, aquest millora molt significativament.

A més, actualment disposem d'una amplíssima gamma de tractaments tant per a l'acne com per a les cicatrius.

L'acne juvenil és una patologia que es dóna principalment com a conseqüència de la hiperproducció d'andrògens, les hormones sexuals masculines, que té lloc durant l'adolescència, encara que l'acne respon a diferents causes i té un condicionant genètic molt important.

És fonamental que l'acne juvenil es pugui tractar des del primer moment perquè no empitjori i, sobretot, per evitar les seqüeles (cicatrius de l'acne). En aquest sentit, moltes vegades els pacients acudeixen a la consulta del dermatòleg després de mesos o anys de no tractar l'acne o fer-lo inadequadament i això només agreuja la patologia.

A més, cal no oblidar que l'acne té una afectació estètica important i pot afectar significativament els joves a nivell psicològic.

A IDERMA som dermatòlegs especialistes en acne juvenil, oferint tractaments altament efectius.

 

Acne adult hormonal

L'acne pot aparèixer una vegada superats els vint i perllongar-se fins als 35 o 40 anys. A l'edat adulta, però, es tracta d'una patologia majoritàriament femenina. De fet, la prevalença de l'acne en adults és d'aproximadament un 3% als homes i un 12% a les dones. Aquesta diferència d’afectació entre sexes es dóna per les particularitats de la constitució hormonal femenina.

L'acne tardà sol manifestar-se amb lesions al mentó i al voltant de la boca de forma predominant, amb escassos comedons o miniquistes i nombroses lesions inflamatòries més o menys profundes. S'exacerben els dies previs a la menstruació, i deixen, quan evolucionen, taques o cicatrius.

Les causes de l'acne a l'edat adulta no es coneixen del tot. Pero se sap que hi ha una major secreció de sèu en els pacients que presenten acne persistent (la continuació de l'acne de l'adolescència). També hi poden influir factors externs.

Tot i que es pugui tractar d'un acne lleu o moderat, les cicatrius de l'acne, predominantment a nivell facial, poden afectar enormement l'autoestima de les persones afectades i minvar-ne la seva qualitat de vida.

A IDERMA, com a dermatòlegs especialistes en acne, insistim en la importància d'unes cures adequades que ajudin a controlar l'acne o a curar-lo i, sobretot, per evitar futures cicatrius.

 

Acne adult cosmètic

De vegades, l'acne adult és conseqüència de l'ús de cosmètics inadequats. Per això és tan important que un especialista pugui fer un diagnòstic personalitzat de l'estat de la pell i prescriure aquells cosmètics més adequats segons les diferents necessitats.

 

Acne rosàcia

La rosàcia, també anomenada acne rosàcia, és un trastorn crònic del fol·licle pilosebaci molt freqüent (la seva prevalença es calcula entre el 2 i el 10% de la població).

És més habitual en persones de pell clara i en dones de mitjana edat. Així mateix, al voltant d'un terç dels pacients tenen antecedents familiars de la mateixa malaltia cutània, cosa que podria estar en relació amb una certa predisposició genètica.

La rosàcia es caracteritza fonamentalment per una hipersensibilitat facial (pell molt sensible i intolerant a l'ús de cosmètics), brots d'envermelliment i aparició de 'granets' o 'espinillas' a la zona centre-facial. Altres símptomes poden incloure la sensació de cremor o coïssor, i la presència de inflor i/o ressequedat facial.

La rosàcia és una malaltia amb un impacte escàs en la salut física de l'individu. Tot i això, pot produir una gran afectació psicològica i de l'autoestima, per la qual cosa pot afectar la qualitat de vida.

Com a mesures generals, el pacient ha d'entendre que es tracta d'una malaltia crònica que cursa en forma de brots en relació amb certs estímuls.

Els pacients amb rosàcia presenten una pell hipersensible i sovint presenten intolerància a múltiples cosmètics. Afortunadament hi ha diverses gammes de productes cosmètics per a pells intolerants i reactives. Molts són cosmètics específics per a pells amb rosàcia i combinen agents emol·lients, anticongestius (per disminuir la vermellor) i filtres solars.

És important determinar quin subtipus de rosàcia presenta el pacient per assessorar sobre el tractament específic més adequat per a cada cas. Entre ells, fàrmacs com antibiòtics, isotretinoïna, làser de PDL, llum polsada intensa (IPL), electrocoagulació o làser de CO2.

 

Cicatrius d’acne 

Una de les seqüeles més preocupants de l'acne és l'aparició de les antiestètiques cicatrius atròfiques.

Aquestes es produeixen per una pèrdua de fibres de col·lagen, elastina i àcid hialurònic, cosa que genera una pèrdua de volum en aquestes zones. A causa d'això, el nostre objectiu terapèutic serà estimular la producció d'aquestes substàncies a la pell i, en certs casos, reposar-les.

Per la seva banda, aquelles cicatrius més deprimides són causades per bandes de fibrosi que estiren la superfície de la pell cap a plans més profunds.

Entre els tractaments per a les cicatrius de l'acne més utilitzats, destaquen el làser fraccionat no ablatiu (LFNA), el làser fraccionat ablatiu (LFA), els peelings químics, la infiltració de materials de farciment, la subcisió o l'exèresi quirúrgica mitjançant punch.

CONCERTAR VISITA