• Atenció al Pacient
    +34 93 409 15 15
  • Dill - Div
    9.00am - 20.00pm

Unitat de Dermatologia Íntima

Des de la nostra Unitat de Dermatologia Íntima ens ocupem del diagnòstic i tractament de totes aquelles malalties cutànies que afecten als genitals. També, de la recuperació del benestar íntim a les dones.

Algunes malalties de la pell poden afectar els genitals. D'aquesta manera, el dermatòleg és el metge especialista en el seu diagnòstic i tractament.

Així mateix, els dermatòlegs estem especialitzats en venereologia. És a dir, les patologies que es transmeten per contacte sexual.

Per això, des de la Unitat de Dermatologia Íntima ens ocupem de totes aquelles malalties cutànies o venèries que afecten les zones del pubis, perineal i anal, tant de l'home com de la dona.

Per a les nostres pacients femenines, en aquesta unitat especialitzada oferim també tractaments dirigits a la recuperació del benestar íntim.

 

Malalties de transmissió sexual

El Virus del Papil·loma Humà (VPH) és la infecció per transmissió sexual més comú. Entre un 70 i un 80% de la població sexualment activa por resultar infectada. De fet, segons dades de l'Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia, cada any es diagnostiquen a Espanya entre 3.500 i 4.000 casos nous d'infecció pel VPH.

La segueixen, a la llista de malalties de transmissió sexual (ETS) com son les infeccions per clamídia, la sífilis, la gonorrea, l'herpes genital o el Virus de la Immunodeficiència Humana (VIH). Unes malalties que es contrauen, en més del 50% dels casos, entre joves de 20 i 35 anys.

Un dels principals problemes d'aquestes malalties és que moltes vegades no presenten símptomes i, per tant, no sempre hi ha lesions cutànies visibles.

Tenint en compte que no hi ha tractament que elimini el Virus del Papil·loma Humà, el més important és la prevenció (vacunes), i els controls ginecològics i/o dermatològics perquè quan apareguin les seves manifestacions clíniques hi hagi possibilitat d'actuació i de controlar-ne la replicació.

El Virus del Papil·loma Humà es manifesta amb l'aparició de berrugues anogenitals (condilomes acuminats), lesions precanceroses (displàsies) i carcinomes, tant en dones com en homes.

Cal recordar que, encara que el preservatiu protegeix de manera eficaç a les ETS que es transmeten per fluids, només protegeix de manera parcial en el cas del Virus del Papil·loma Humà. És a dir, una persona pot contagiar-se del virus encara que no hi hagi penetració, però sí contacte pell amb pell, pell amb mucosa o mucosa amb mucosa.

Des de la nostra Unitat de Dermatologia Íntima estem especialitzats en el tractament de totes les manifestacions derivades de la infecció pel Virus del Papil·loma Humà, així com les altres malalties de transmissió sexual.

 

Benestar íntim i estètic de la dona

No és cap secret que les dones es preocupen cada cop més de l'estètica i el benestar íntim, a més de voler millorar-ne la seva satisfacció sexual.

La veritat és que el pas dels anys i l'arribada de la pre-menopausa i la menopausa solen alterar l'estètica genital femenina i provocar canvis funcionals que incomoden, com son la sequedat de la mucosa, el picor i la tibantor a tota la zona genital. No obstant això, l'estètica íntima i la millora de la vida sexual és una preocupació que també es dóna, cada cop més, en dones joves.

L'estètica dels genitals, l'atròfia dels llavis majors, es pot veure afectada per l'edat, després d'una pèrdua important de pes o després de l'embaràs. Les cicatrius d'episotomia dels parts també poden provocar tibantor i alguns medicaments com la isotretinoïna oral ( per tractar l'acne sever) poden causar sequedat a la mucosa de la zona íntima.

Així mateix, hi ha dones joves que han superat un càncer i que, com a conseqüència del tractament oncològic, pateixen canvis hormonals que els provoquen incomoditat i molèsties.

Actualment, des d'aquesta Unitat de Dermatologia Íntima d'IDERMA, realitzem tractaments amb àcid hialurònic específic per rehidratar i recuperar el confort de la zona íntima, així com per remodelar els llavis majors i la muntanya de Venus.

Gràcies a aquests tractaments d'estètica íntima es torna la fermesa i la turgència al pubis i llavis majors i s'aconsegueix hidratar la mucosa genital, gràcies a l'efecte hidratant de l'àcid hialurònic. Alhora, permeten tornar a sentir la zona rejovenida i lliure de sequedat, picor i tibantor.

Per part seva, els llavis majors, en ser augmentats, protegeixen millor la zona interna de possibles infeccions o fongs i, alhora, milloren les relacions sexuals i reforcen l'autoestima de la dona.

 

CONCERTAR VISITA