• Atenció al Pacient
    +34 93 409 15 15
  • Dill - Div
    9.00am - 20.00pm

Unitat de Cirurgia Cutània Avançada

IDERMA disposa d'una unitat hospitalària altament especialitzada en CIRURGIA DERMATOLÒGICA per al diagnòstic i el tractament de les lesions de la pell, tant benignes com malignes, en adults i nens.

La Unitat Avançada de CIRURGIA DERMATOLÒGICA d'IDERMA integra un equip de cirurgians experts, altament especialitzats en l'extirpació de les lesions de la pell, sempre amb la màxima precisió per assegurar la curació total del problema, garantir la màxima seguretat del tractament i obtenir el millor resultat funcional i estètic.

Els nostres especialistes apliquen les tècniques i metodologies més avançades en el diagnòstic i el tractament dels tumors cutanis. L'estreta col·laboració amb altres unitats de Diagnòstic per la imatge, Medicina nuclear, Dermopatologia, Radioteràpia i altres especialitats de l'Hospital, ens permet diagnosticar, valorar i tractar la gran majoria de tumors cutanis amb la màxima precisió, rapidesa i efectivitat.

La Unitat realitza les seves intervencions majoritàriament als moderns quiròfans de l'Hospital Universitari Dexeus i l'estudi de les 'peces' extirpades als laboratoris d'Anatomia Patològica més especialitzats en oncologia de la pell.

Aquesta Unitat està coordinada amb la nostra altra Unitat de Screening Cutani.

 

EN QUINS PROBLEMES DE LA PELL UTILITZEM LA CIRURGIA DERMATOLÒGICA?

Ara com ara, la cirurgia continua sent el recurs terapèutic més efectiu per eliminar diferents patologies tumorals de la pell. Cal recordar que la pell és un òrgan molt complex del que es poden originar tumors molt diferents, atesa la gran varietat de cèl·lules i teixits que la componen.

 

Patologia Benigna

A la nostra unitat de Cirurgia Dermatològica avançada és possible extirpar lesions i tumors benignes amb total eficàcia, màxima seguretat, òptims resultats estètics i amb la mínima molèstia de dolor.

 

Les lesions i tumors benignes que eliminem, amb els millors resultats, són:

- NEVUS MELANOCÍTICS BENIGNES - LUNARS

- QUISTES SEBACEUS

- LIPOMES

- DERMATOFIBROMES

- XANTELASMES: pàpules o plaques grogues, ben definides, que se situen generalment a les parpelles.

 

Cicatrius post-quirúrgiques o per accidents

Accidents i certes cirurgies poden causar cicatrius anòmales que provoquen una important alteració estètica, així com molèsties, dolor o problemes en la funcionalitat de la part del cos afectada o la mobilitat. La cirurgia de correcció de cicatrius, de vegades intercalada amb l'ús del làser corrector de cicatrius, pot ajudar a millorar-les en gran mesura.

 

Patologia Oncològica - CIRURGIA ONCOLÒGICA CUTÀNIA

Aquesta unitat està especialitzada concretament en el tractament quirúrgic del càncer de pell i de les lesions precanceroses. Estem especialment preparats per tractar el CARCINOMA CUTANI i el MELANOMA, així com altres tumors malignes de la pell, menys habituals, com el DERMATOFIBROSARCOMA PROTUBERANS. També altres més rars com el TUMOR DE MERKEL, entre d’altres.

Així mateix, en aquesta unitat també realitzem el tractament de lesions precanceroses com són les QUERATOSIS ACTÍNIQUES.

La Cirurgia Dermatològica és avui dia el tractament resolutiu més important demostrat en tots aquests tumors. Tot i que pot comportar cicatrius, deformitat o fins i tot pèrdua de la funció d'algunes parts del cos. La nostre UNITAT QUIRÚRGICA ALTAMENT ESPECIALITZADA en tumors malignes cutanis aplica les tècniques quirúrgiques més avançades, mínimament invasives i de forma individual, minimitzant les seqüeles i aconseguint cicatrius el més estètiques possibles.

 

  • El CARCINOMA BASOCEL·LULAR o de cèl·lules basals i el CARCINOMA ESCAMÓS són, amb diferència, els tipus de càncer de pell més comuns (estan molt relacionats amb l'exposició solar que hagi tingut una persona). Tots dos poden créixer i envair els teixits i òrgans propers, causant destrucció cutània local i arribant a afectar a òrgans com els cartilags nasals, l'ull o altres estructures. En el cas del Carcinoma Escamós, pot arribar a envair els ganglis o fer metàstasi en òrgans interns.

 

  • El MELANOMA és un tipus de càncer de pell que apareix sobre una piga o taca de pell o fins i tot, de vegades, sense que hi hagi una lesió prèvia. Es tracta del càncer de pell més agressiu, ja que es pot disseminar a altres parts del cos a través de la sang o el sistema limfàtic. El tractament del melanoma suposa un gran repte per als especialistes en oncologia cutània. Per aquest motiu, no s'ha de fer de manera aïllada, sinó amb un equip mèdic multidisciplinari. Només així es poden aconseguir resultats clarament superiors. Entre ells, els dermatooncòlegs, els metges oncòlegs i els especialistes en anatomia patològica. Així mateix, és fonamental poder oferir tota la informació, orientació, assessorament i suport en totes les complicacions derivades d'aquesta malaltia o les seves conseqüències. La veritat és que el melanoma pot tractar-se amb èxit en les etapes inicials, però és difícil de curar una vegada ha produït metàstasi. D'aquesta manera, el melanoma precoç pot ser curat exclusivament amb cirurgia per estar en un estadi inicial. No obstant això, al melanoma avançat, el tractament quirúrgic no serà suficient.

 

A IDERMA, comptem amb un entorn privilegiat com és l'Hospital Universitari Dexeus, on disposem de moderns quiròfans i dels laboratoris d'Anatomia Patològica més prestigiosos del país.

 

QUINES SÓN LES PRINCIPALS TÈCNIQUES QUIRÚRGIQUES APLICADES?

Disposem d'un ampli ventall de recursos quirúrgics, dividits en tècniques quirúrgiques ablatives (extirpació quirúrgica pròpiament dita) i tècniques quirúrgiques destructives (crioteràpia, electrurgigia i làser quirúrgic)

En tot cas, els nostres especialistes apliquen tècniques resolutives, on el tumor pugui arribar a extirpar-se totalment i realitzant un estudi anatomopatològic de tot el context, sempre amb certesa que el tumor hagi estat tractat en la seva totalitat.

Els nostres cirurgians tenen amplis coneixements reparadors (tancament directe, empelt de pell, penjoll cutani, segona intenció simple o forçada) per recuperar l'estructura cutània i la seva funcionalitat.

La Unitat realitza tècniques d'EXTIRPACIÓ QUIRÚRGICA AVANÇADA, sobretot en tumors malignes de la pell, com ara:

  • La Cirurgia mínimament invasiva amb anestèsia local, indolora i amb mínima cicatriu.
  • La Cirurgia de Mohs, que permet eliminar amb precisió el tumor i els marges de teixit estrictament necessaris per poder controlar la malaltia i evitar-ne la reaparició. D'aquesta manera s'aconsegueix preservar al màxim el teixit sa perilesional, millorant notablement els resultats amb temps de recuperació molt més breus.
  • La Cirurgia de l'estudi de la propagació dels tumors als ganglis limfàtics (biòpsia de gangli sentinella). En cas que els resultats revelin la presència de cèl·lules canceroses, es recomanarà l'extirpació de tots els ganglis limfàtics propers al melanoma. Posteriorment, cal iniciar un tractament complementari farmacològic exclusivament o associat també a radioteràpia. Si el melanoma no es pot operar o ha desenvolupat metàstasi, la cirurgia es limitarà a la biòpsia diagnòstica i es començarà un tractament farmacològic.
CONCERTAR VISITA